week 1

Met jean en lies – 20 tot 27 mei

zondag (oppuurs-geraadsbergen)

Met een dertigtal volgers reden we naar Gijzegem en enkele ‘meners’ volgden tot Geraardsbergen, waar we zouden slapen. Ze reden op de muur, en gingen na een frietje met de auto naar huis.

Heel de dag prachtig weer. Rond half vier zijn we toegekomen in de jeugdherberg ‘t schipke. De hond mag niet binnen slapen, maar naast onze kamer is een afdak waar hij een mooi nachtje kan hebben.

maandag (geraardsbergen-rumegies)

Al wie zegt dat ons landje een biljaartafel is, krijgt me mij te doen 🙂 Deze morgen 35 km gereden tot bij lies die ons opwachtte met een picknicktafeltje. We hadden serieuze beklimmingen en ook de jean zag af. Vandaag 2 grenzen overgestoken: de taalgrens en … oui, nous sommes en France!

enkele tegenslagen

 • ella is met kar en al over de kop gegaan – ze is er enkel met de schrik vanaf gekomen
 • ik ben plat gereden – 2 binnenbanden en 3 bommekes aan verspild
 • rond de avond waren we moe en hadden niet meer aan ella gedacht:gans da karreke onder geschete, stinke!

Maar, we leven nog en zitten nu in een aangename, rolstoeltoegankelijke B&B die lies regelde. Ella is aan het spelen met een nieuw kameraadje. (als daar maar geen pups van komen)

dinsdag(rumegies-les rues des vignes)

Zo zouden de dagen altijd moeten zijn: kilometerkes malen door de bossen. Achter elke bocht denk je ‘dit is heet mooiste plaatsje ooit’ 🙂

Tijdens onze middagstop stond jean ons met biefstuk op te wachten. Savonds sliepen we naast een schuur in de tentjes. Ik lag enorm te vroeten in het tentje, en elke keer dat ik draaide, kreeg jean het tentzijl op zijn gezicht, sorry…

De schuur was van een oudere dame die overbezorgd was. Op den duur enorm irritant, ‘ça va monsieur?’ … zeker ambetant als je op wc zit of ligt te rusten in bed.

woensdag (les rues des vignes-bussy)

het ging goed vandaag! Serieus tempo gereden ook.  Ferme slaapplaats: keuken, vriezer, ijskast, internet, een bad, ella mocht binnen…en we mochten zelf de prijs bepalen.

Donderdag

In de voormiddag reden we door de bossen en langs mooie rivieren. In de namiddag drong een man aan om op zijn kosten iet te drinken. Hij noemde jean francois…hij mankeerde wel een paar vijzen. De rest  ging verloren aan het zoeken van een slaapplaats.   Alles in de buurt zat vol. Uiteindelijk ben ik met mijn handbike op nen hof gereden, en regelde zo onze 2 de nacht in een tent.

Vrijdag

Vandaag was het weer gloeiend heet. Toen we uit ons tentje kwamen, brandde de zon al. Ella went aan het pelgrmsleven: ze springt zelf in het karretje en geniet zichtbaaar. Veel drukke  banen gahad en slechte asfalt. De killometerkes gingen mega traag. Je komt vaak dezelfde mensen tegen, die ook aan de tocht bezig zijn. De meesten gaan naar Tours of Parijs, maar vandaag zagn we 2 vrouwen die ‘all the way’ gaan. Deze avond zitten we in een hotelleke op 30 km van Parijs. Ik ben moe van de warmte, verbrand, gesprongen lippen, maar nog geen enkele morgen zeer gehad in de amen.

We hebben net een hotel geboekt voor zaterdag en zondag in Parijs, de rust zal goed doen.

 

Zaterdag

Deze nacht sliep Ella achter het hotel in haar karretje. Om half negen stonden we op voor het kortste ritje deze week. Om één uur zouden we aankomen, stak dat even tegen!

De weg naar Parijs liep langs het water, over en onder bruggen. steile klimmetjes, niet normaal. In parijs zelf was het een hel om ons hotel te vinden (veel wegewerken)

Om half vier kwamen lies en ik aan. Alletwee op van de stress. Het hotel is klein, smal en niet aangepast.

Ella mag op de kamer slapen, ze brengen ontbijt op de kamer en onze fietsen staan bij de mensen vh hotel binn0en… een rolstoel opent soms toch wel deuren. Na een douche gingen we iets drinken, eten, mensen kijken 🙂 De avond eindigde in een gezellige cocktailbar.

Paris baby met 416 km op de teller: 1/8!!

 

 


Reacties

week 1 — 33 reacties

 1. ohnee… die Ella ! beter met kar en al overkop dan zonder kar 😉 en jakki kakki … daar waarde zeker ni op voorzien? wie heeft de kar uit gekuist? 🙂
  amuseer jullie en vive la france !
  els xx

 2. Zondag was een prachtige dag om te vertrekken en te volgen. Hopelijk nog veel zo dagen Frank en verder veel succes en weinig hindernissen en denkt aan Ella.

 3. Ha,ha…die Ella, nam het bordje op de banner iets te ‘ letterlijk’ op zeker.
  Doe het wa kalmer aan mee de tegenslagen hé!
  Wat meer succes morgen !!!

 4. Hoi Frank, Jean en Lies,
  een paar tegenslagen kunnen jullie niet tegenhouden! hop, dag 3 is ook weeral voorbij. Knap zo!!! Slaap lekker in jullie tentjes. En Frank, ge snurkt wel:) x (zegt ons Lies)

 5. Man man man, gelukkig da we zoveel bommekes in de rugzak gestoken hebben. Hopelijk zijn de vochtige doekjes ook nog weggeraakt in 1 van de tassen want die komen al goed van pas zo te lezen 🙂

  ‘t amusement alvast & hopelijk meer geluk de volgende dagen/weken. Nele X

 6. Voilà ze… de eerste kilometerkes zitten der al op. Was blij te lezen da ge goe weer gehad hebt, hier bij ons regende het ‘s morgens en bleef het de ganse dag ferme koud. Zat er al mee in da ge van den eersten dag al ging gedoopt worden….gelukkig niet !!! De groetjes ook van Ludo en Marie-Jeanne.

 7. Frank, ‘t Was een prachtige eerste dag!
  Veel succes nog met dit schitterend project! Aan avontuur geen gebrek.
  Groeten, Martin, Leentje en Mathias.

 8. Heey Franky, fijn dat je een eerste goeie dag hebt gehad. De jeugdherberg ‘t schipke is al een leuke herberg.
  Maak er nog fijne dagen van.

 9. goe ventje doe zo verder ook voor de rest en maatje zeker nie opgeven geloof me zo ie zo zal je een paar moeilijke dagen hebben maar doorbijten ee veel succes maatje groetjes aan de rest

 10. Dag Frank en Co,
  heel blij dat jullie vertrokken zijn, de wind van achter zou ik zeggen, geniet ervan met volle teugen!!!
  Johan

 11. Franky! Zie ge wel: ze gaan nog ne film over u maken 🙂 uw bekendheid groeit met de dag: vandaag weer een knap artikel over u in de streekkrant. Nog veel succes!

 12. Franky, goe bezig makker.
  Ondertussen zijn onze tickets ook geboekt. Wij landen op 29/06 rond 20u in Vallodolid en nemen daar de vlucht terug op 08/07 tegen den avond. Zoals ge ziet kome we wa vroeger, maar dan kunnen we eventueel met de bus proberen tot bij ulle te geraken. We zien wel, allé veel succes en tot binnekort eyy x

 13. Knap Frank , uw ‘belevenissen’ zijn zeer leuk om te volgen vanuit het belgenlandje… doe zo voort en succes iedereen…Rob

 14. Hey Frank, dat is weer een fantastisch avontuur! Respect. Ik wens je goede mensen op je pad, mooi weer, maar ook af en toe bikkelweer, zegen, inspiratie en natuurlijk veel plezier! Groetjes uit Nederland, Gerdina

 15. hallo frank en co
  al goe bezig zo vlak voor Parijs gaan jullie door de stad of langs nog v eel gen ot onderweg en maak er iets mooi van we vilgen jullie via de pc
  alee nog de groetjes van ingrid en albert..+frank (mopshond )

 16. Goed bezig, Frank. Volhouden. De tegenslagen mag je achterwegen laten. Geniet van jullie rit en denk af en toe eens aan Ella. Een dikke knuffel en geef Ella een aaike. xxx

 17. hallo frank en co +ella zo vlak voor de lichtstad …Parijs geniet ervan ,hier is het ook goed weer in Sint-Amands
  goed bezig
  volhouden tot het einde en rustig aan
  grt
  ingrid en albert..en frank (mopshond)

 18. dag frank heb al goed gelachen met je berichtjes en dat is natuurlijk weer iets voor jou he om ella te vergeten endat zal waarschijnlijk nog niet het laatste zijn, vergeet bevoorbeeld je badhanddoek niet als je uit de douche kom , deze keer kan het iemand anders zijn die toevallig op de gang komt!!knuffel en nog veel courage!

 19. Goed bezig Frank! Ik zie dat de tocht vlot verloopt, geweldig! Chapeau al! Geniet van Parijs en zijn omgeving 🙂

 20. hallo frank en co +ella
  gaat mmar lekker genieten in de lichtstad en zeker bij nacht als jullie tijd hebben voor de rest alles ook goed hier hopen voor jullie ook
  nog een goede tocht
  grt
  ingriden albert en een flinke poot van FRANK (mopshond )

 21. Dag Frank,

  Mooie dagelijkse verhalen man! Ik lees ze met plezier.
  Het is hier ook niet echt koud hoor. Probeer in Parijs de Moulin Rouge eens. Je zal er van opknappen. Verder wil ik de mensen die je begeleiden en steunen zeer veel sterkte met jou wensen. Iemand die met jou weggaat verveelt zich nooit. Ik wens je nog veel genot bij je mooie tocht.
  groet,

 22. he Frank. leuk om je reis/avontuur te volgen. super dat ge al in Parijs zijt geraakt!
  veel plezier nog onderweg en hoedje af voor je begeleiders.

 23. Wauw, zo fijn om je verhalen te lezen… Dit wordt zo onvergetelijk, inclusief Ella Stinky Winky ;). Geniet vandaag nog van ‘t zonnetje en Parijs.

  We blijven je volgen!

  Yankee doet Ella de groetjes ;),

  Leen x

 24. Sterk Frank, ik wens je nog veel plezier op je verdere trip en ook aan je meerijders!! Een dikke duim en bon courage

  Wendy

 25. Yow Franky,
  Die foto ken ik precies ergens van… uiteindelijk toch nog een goe plaatske gevonden om mensen te kijken dus 😉

 26. Hello. I have checked your hetkan.be and i see you’ve got some duplicate content so probably it is the reason that you don’t rank high in google.
  But you can fix this issue fast. There is a tool that rewrites content like
  human, just search in google: miftolo’s tools

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *